Tietoa kuorosta

Mistä kaikki alkoi? Lyhyt historia

Kansanoopperakuoron tarina alkoi vuonna 2014, jolloin Jouni Sjöblom alkoi kaavailla ensimmäistä kansanoopperaa Kustaan sota.

Tarvittiin iso massiivinen kuoro, koska aihekin oli suuri. Jouni kokosi omista eri kansalaisopistoissa toimivista kuoroistaan suurkuoron ja yhteistyö alkoi.

Kansanoopperakuoro aloitti omana nimenä Kymenlaakson opiston musiikkiryhmänä syksyllä 2015 ja toiminta alkoi vakiintua. Seuraava etappi Kustaan sota ja Aleksanteri II:n aikaan-kansanoopperoiden jälkeen päätettiin rekisteröidä Kansanoopperakuoro yhdistykseksi syksyllä 2019.

Mitä me teemme?

Ydintoimintamme on toteuttaa suuria musiikkiproduktioita, joissa laulajat eläytyvät historiallisiin tarinoihin. Uusien laulujen harjoitteleminen ja kansanoopperoiden omaksuminen on olennaisin ydinasia. Kahden eri kansanoopperakokonaisuuden myötä kuoro on hioutunut ja näyttämötyöskentely on käynyt yhä tutummaksi.

Seuraavat oopperat ja esitykset odottavat jo ovella. Kuorolle onkin jo pitkälle tulevaisuuteen tähtäävät suunnitelmat siitä, miten menemme eteenpäin valitsemallamme tiellä.

Puolakan talomuseo

Ydintoimintansa ohella Kansanoopperakuoro ry on ottanut vastuulleen syksyllä 2019 Kouvolan Mäkikylässä sijaitsevan Puolakan talomuseon kunnostamisen ja sen toiminnan herättämisen. Puuhamiehenä asiassa toimii Jouni Sjöblom.

Tavoitteena on luoda Puolakasta paikallishistoriallinen toimintakeskus, jossa kohtaavat historia ja nykypäivä uudella tuoreella tavalla. Historiaa pyritään tuomaan esille siten, että se on mielenkiintoista ja matkailijoita houkuttavaa.